Etiketter

, ,

”Menade du KAMERA” frågar Google försynt på min sökning. ”Kameravägen, menar du?” säger kundtjänst på företaget jag ringt upp. Nej, jag menar verkligen KAMRA.
Berget där jag bor heter Kamraberget och så har också vägen till gården benämnts för ett decennium sedan. Den har egentligen under ganska så lång tid av alla kallats Vägen till gamla stenlastan, men datorer och myndigheter tycker att det är alldeles för svårt. Lätt för oss, eftersom vägen gör just det… leder till gamla stenlastan…!
Så vägen fick heta Kamravägen istället. Och det där ordet Kamra har i alla fall gett mig lite huvudbry om nätterna. Det mest troliga med märkliga ortsnamn är att det är någon filur med ett smeknamn som gett namn åt något, men ibland kan man av en slump få högst begripliga svar.

I förra veckan besökte äldsta dottern Slup- och Barkasskjulet i Karlskrona och bland jaktkanoter och blekingeekor hittade denna bild, som hon genast messade över till mig.

11938964_10206776213097494_1423014100_n
Fantastiskt! Och så logiskt! Viken här har ju haft sjöfart, sjöhandel, varv, rederi och fiske dokumenterat sedan 1500-talet. Kamravrången är alltså det sista, lite högre, spant i aktern på båten. Japp, nu kan man sova lugnt om natten igen….