Inte har det blivit nån riktig vinter ännu, men flera stormar har passerat. Och i ett välventilerat hus, som ett gammal sådant bör vara, så känns det när kylan letar sig in genomfasaden. Alltså, är det hög tid att isolera väggen mot norr i gamla kontoret.

Väggen mot väst gjordes för ett par år sedan, men tack och lov, är en annan ganska så ivrig på att dokumentera det mesta med kamera. Så gamla bilder tjänar sitt syfte i att ta fram detaljer ur minnet.

isolering2

Först ska timmerväggen reglas upp. Det ofattbara är hur man genom åren tapetserat direkt på timmerväggen. Man måste ha eldat ganska så friskt i kaminen som stod i hörnet, annars hade rummet varit outhärdligt på vintern.

isolering

Här på Gamlegården snickrar vi med stil, dvs i kjol, röda ullsockar och med en storslagen utsikt 😉

När vi tar bort takisoleringen från 70-talet fick vi ett rum som blev ganska så högt i tak och dessutom snett och vint. Vi valde att behålla de okonventionella vinklarna. Det ger liv år huset och en äldre känsla. Men alla reglar måste göras korta för att kunna ligga an mot tak och lister.

isolering3

Gemyt i vinternatten.

Isoleringen består av linull. Många menar att det gagnar smågrannarna (läs mössen), men vår erfarenhet är att mössen går ganska hårt åt glasfiberull också. De verkar trivas ypperligt… Och en annan som är allergiker önskar gärna att få bort så mycket glasfiberull som möjligt.

Jag letade ganska ordentligt på internet efter kunskap och den var sparsmakad. Men den bästa hittar man nog i Ekologiska Byggvaruhusets produktkatalog.

isolering4