Etiketter

Ibland får man erfarenheter via sin vänner. Det kan vara bra, så att man är lite mer förberedd när det är dags. Vi har nämligen blivit med kakelugn – två stycken faktiskt. De är nedmonterade och när väl pusslet är lagt ska de små småningom muras upp av proffs.

Den här är rund och det saknas nog ett par plattor.

 

Kröningen som vi tror att den kanske ska vara

Det smala bandet flyttade vi ner. Är nästan säkra på att den ska sitta strax ovan luckorna.

 

De har bott utomhus i många år och det lär inte vara den bästa förvaringen. Har hört att glasyren kan spricka och trilla av. Det har som tur väl inte skett, men de var rejält blöta. Nu ligger de utlagda på golvet i gamla potatiskällaren, som är ett lagom tempererat utrymme under huset.

 

Den fyrkantinga har vi ännu inte pusslat ihop.

Delar av kröningen

Ljuvliga små blomsterslingor

Väldigt mycket jugend i den här!

 

Jag har en twän (vän på Twitter) som just fått upp sin kakelugn och valde att själv foga den. Tips från honom är att det inte alls som att foga plattor i ett badrum. Man ska inte ta en massa fog och smeta ut och sedan ta bort överflöd, vilket är de gängse tipsen för badrum. Nej, istället, menar han, ska man ta en liten bit av kakelugnen i taget och applicera försiktigt med fogmassa. Anledningen är att annars torkar man bort fogen igen när man ska ta bort överflödet.

 

xxx