Gårdagens konfektyrfabrik följdes av marmeladgodis och struvor idag. Det snöade mer än någonsin idag, så det var en perfekt bakdag. I somras köpte jag ett struvjärn på loppis och har  väl egentligen aldrig sett någon göra struvor heller. Men hur svårt kan det va?

Äldsta dottern, som älskar att baka, tog sig an uppgiften, och efter tag hade hon fått in en bra teknik. Det fantastiska är att det blir väldigt många struvor på väldigt lite smet.

Det finns lite olika struvknep att tänka på:

1) Låt järnet ligga i oljan mellan varven för att hålla temperaturen, då lossnar struvan lättare från järnet

2) Doppa inte längre än en mm från kanten. Kryper smeten upp över kanten i friteringen kan man inte få struvan från järnet – det blir i o f s ganska så gott bräck som man kan snaska av 😉

3) Passa oljan, håll en jämn temperatur. Testa med en brödbit. Fräser den behöver man inte ha varmare olja. Ha ett lock i beredskap om oljan blir för het och fattar eld (men det vill man ju inte…)

Annonser