Jag har fått två(!) utmärkelser för min blogg på en och samma vecka. Det känns lite konstigt, som när man fick beröm av fröken när hela klassen lyssnade (fast nu är det hela internet!). Men det känns också trevligt och överraskande. Så jag rodnar med glädje. Tack Bygga Bo och Mrs Universum!

Om jag förstått bloggutmärkelsekonceptet rätt så kan jag lägga upp utmärkelsen på min sida och sen ska jag nominera andra bloggar. Det här känns som ett trevligt sätt att sätta strålkastarljuset på bloggar som skriver om angelägna (både roliga och allvarliga) saker.

Jag har absolut ingen järnkoll ens på bloggar jag själv länkar till här, så jag väljer att lägga en utmärkelse till några stycken som särskilt fått mig att haja till och lägga bloggen på minnet. Huruvida de är ”gulliga” är kanske en relativ fråga…

Bygga Bo: Gamla hus i alla ära, men Maria gör det som ger vårt kulturarv ytterligare en dimension; hon knyter in historien och levandegör de personer som en gång i tiden levt på gården i Lappland.

Mitt Universum: Här vet man aldrig vad man får se; bilder på restaueringar, gamla foton, pappslöjd… Vem älskar inte att bli överraskad?!

Bergagårdens Lina: För att hon genom att skriva om det dagliga livet fångar så många läsare som drömmer om ett liv på landet.

Dyng-Bengt & Diesel-Doris: En galet mysig blogg som tar ställning för livet på landet och som visar att personligheter på landsbygden kan vara flera hekton mycket galnare än folk i stan. Dessutom har dom en grymt bra låtlista på sin blogg 😉

Rostsverige: Det finns en härlig känsla över det fulsnygga och skitiga. Gamla fabriksbyggnader som lämnats åt sina öden, där de bryts ner av väder och vind. Det är behjärtansvärt att lyfta fram dom. Inte så ”gulligt” kanske, men helt i min smak 🙂

Rosengårdens inredning är en blogg och en butik med fina inredningsprylar. Den ligger bara några kilometer hemifrån, så den vill jag gärna lyfta fram.