I helgen åkte gipsplattorna i taket ner! Vi har ytterligare ca 2 dm till godo, eller som dottern utbrast: ”Wow! då kan vi ha en jättehög julgran härinne!”

I ena hörnet trillade det ner lite träspån, som någon slags isolering, men annars var utrymmet tomt. Förutom en intressant detalj; resterna av en gammal väst (kommer som ett brev på posten efter sommarens forskningar kring gamla blekingska dräkter och dräktdetaljer). Hur den hamnat i taket kanske bara mössen vet, men det var ett roligt fynd i alla fall.

tak-1.gif isolering-1.gif vast-11.gif

 

Så nu är hela rummat strippat från innerväggar och innertak. Funderingar kring hur väggarna ska byggas upp igen har tagit fart, och det innebär att vi har nått en slags jämning – förstörelse kommer att ersättas av konstruktion, kofot och tång av hammare och skruvdragare och bärsärkagång av genomtänkt precisionsarbete. Hujamej!

Det är inget unikt att hitta tidningar på väggarna i ett gammalt hus, men det som kanske är speciellt för en gård där man bedrivit skeppsrederi och sjöfart är att tidningssidorna handlar om ”ankomne och afgångne fartyg”.